LOADING STUFF...
K a m e d i a

Loading Website

post01

השבוע שהיה בבינה המלאכותית היוצרת - 11/8/23


האם תם עידן הסיסמאות ?

מחקר חדש שפורסם על ידי חוקרים מאוניברסיטת קורנל מציג מודל בינה מלאכותית שאומן לשחזר סיסמא על פי הצליל של הקלדות המקלדת שלכם. ואם חשבת להקליד בשקט, תגלו שבכלל גלי הקול הם אלו שהיו הבסיס לאימון המודל.

המאמר מפרט מתקפה מבוססת בינה מלאכותית שיכולה לגנוב סיסמאות ברמת דיוק של עד 95% על ידי האזנה למה שאנחנו מקלידים במקלדת שלנו. החוקרים השיגו זאת על ידי אימון מודל בינה מלאכותית שהאזין לצליל הקשות באמצעות טלפון נייד שהונח בסמוך למחשב, במקרה זה מקבוק פרו.

הצוות בדק גם את רמת הדיוק של המודל במהלך שיחת זום, שבה הקשות תועדו עם המיקרופון של המחשב במהלך פגישה.בבדיקה זו, המודל היה מדויק ב-93% בשחזור הקשות המקשים. לפני שאתם זורקים את המקלדת המכנית הרועשת שלכם לפח ראוי לציין שעוצמת הקול של המקלדת לא הייתה קשורה כלל ליכולת המודל אלא שהמודל אומן על צורת הגל, העוצמה והזמן של כל הקשה כדי לזהות אותם.

Image

לידיעה המקורית לחצו כאן
למחקר לחצו כאן 

מודל חדש בשם גורילה מאיים להפוך לנו את החיים לפשוטים יותר.

מודל חדש של מייקרוסופט בשם גורילה מציג שוב בדומה ל AutoGPT ניצנים של בינה מלאכותית כללית (AGI) המודל החדש יודע להתחבר לממשקי API של מערכות שונות בכדי לבצע פעולות גם הוא לא אומן עליהם מראש.

זוכרים את הבאזז סביב Auto GPT?
אז הנה מגיעה גרסה משודרגת בשם Grollia.AI מודל AI חדש מבית מיקרוסופט ואוניברסיטת UC Berkeley. שוב המודל מתואר כצעד משמעותי לקראת בינה כללית מלאכותית (AGI), וזאת לאור העובדה שהוא מתממשק עם ממשקי API שונים, ומציג גמישות ויכולת הסתגלות די מדהימות למסימות חדשות וספריות API שהוא פוגש לראשונה. הדיוק שלו, ההתפתחות והמענה בזמן אמת מסמנים את הפוטנציאל הטרנספורמטיבי שלו.

למה הוא שונה ממודלים אחרים :

1.  הוא יודע להתממשק ל API של מערכות מוכרות.
2. הוא יודע ללמוד מהדוקמנטציה של מערכות API איך לפנות אליהם ולתעדכן בזמן אמת בשינויים.
3. בניגוד למודלים אחרים הוא יודע ללמוד בזמן אמת מאתרי אניטרנט ומסמכים (ללא אימון נוסף) ולפש כל הזמן מידע חדש שישפר את היכולות שלו.
מה עושים איתו ? מזמינים חופש שלמה בהנחיה טקסטואלית אחת, הזמנה ממסמעות או חנויות און-ליין.
ולחשוב שעד לפני חצי שנה ChatGPT שידע לשוחח איתנו בממשק צ'ט בשפה שמזכירה שפת אנוש היה שיא הפליאה.

Image

לצפייה בסרטון הוידאו לחצו כאן
לידיעה המקורית לחצו כאן

עוד צעד בדרך להחלפת המתכנתים בארגון.

גוגל הכריזה על השקת סביבת פיתוח קוד מבוססת דפדפן בשם Project IDX. כמו שאתם בטח מבינים זה לא עוד סביבת פיתוח אלא מודל מבוססAI שיסייע למפתחים לכתוב קוד, שלא לומר לכתוב קוד במקומם.
המודל החדש תומך במגוון רחב של שפות כמו Angular, Flutter, Next.js, React, Svelte ו-Vue, ובשפות כמו JavaScript  ו-Dart, עם תמיכה ב-Python, Go ואחרות.
המודל מבוסס על PaLM 2 מודל השפה של גוגל ואודות לשילוב של Codey מבית גוגל הוא גם יודע להשלים קוד, לנהל צ'ט עם המפתח, לתעד את הקוד שהכתב ולהציג בעיות שהתגלו בקוד.

Image

לרישום לרשימת המתנה לחצו כאן
לידיעה המקורית לחצו כאן

יותר ויותר עובדים רוצים לרתום את טכנולוגיות הAI לשימושם.

עוד ועוד עובדים פונים למעסיקים בבקשה שיכשירו אותם להשתמש בכלים השונים. במחצית הראשונה של השנה הייתה עלייה של 500% בביקוש לקורסים בנושאי AI לעומת המחצית הראשונה של 2022 ועלייה של 300% בשלושת החודשים הראשונים השנה בביקוש לקורסים בנושאי AI ג'נרטיבי בהשוואה לתקופה המקבילה. 

השאלה החשובה ביותר היא כמובן, איך מודדים את התפוקה של השימוש בכלים הללו והאם הם באמת חוסכים זמן לעובדים? אז אומנם קיים קושי לתרגם את התפוקה למספרים אבל הטענה הרווחת היא שהשימוש בכלי הבינה המלאכותית מאפשר לעובדים לעסוק פחות ב"עבודה השחורה" ומפנה את זמנם לעיסוקים המהותיים. 

Image

לידיעה המקורית לחצו כאן

אם לא התקבלתם למשרת החלומות בנטפליקס, בדיסני פתחו 11 משרות חדשות בתחום הבינה המלאכותית.

בוולט דיסני הכריזו על צוות משימה לחקור את פוטנציאל יישומי הבינה המלאכותית על החטיבות השונות בחברה, זאת לצד פרסום 11 משרות חדשות בתחומים השונים של הבינה המלאכותית. היוזמה נועדה לסייע ולפתח פתרונות בינה מלאכותית  פנימיים תוך שיתוף פעולה פעולה עם סטארט-אפים בתחום.
המשרות שפורסמו נוגעות כמעט בכל פינה בחברה, החל מאולפני וולט דיסני דרך פארקי השעשועים וקבוצת ההנדסה, צוותי הטלוויזיה הפרסום ועוד.

קישור לידיעה המקורית 

מספר מאפיינים חדשים לשימוש פשוט ומהיר יותר ב ChatGPT.

ממש לפני סגירת העדכון של שבוע שעבר OpenAI הכריזו על כמה מאפיינים חדשים בצ'ט: הצעות להנחיות בעמוד בית, הצעות להמשך הצ'ט, גרסה 4 כברירת מחדל, מספר קבצים ב Code Interpreter, חיבור לפרק זמן ארוך יותר, וקיצורי דרך במקלדת.

להלן הרשימה המלאה :
- הצעות להנחיות - בתחילת כל צ'אט חדש תקבלו דוגמאות להנחיות שיסייעו לכם להתחיל את השיח עם הצ'ט.
- הצעות להמשך השיח – הצ'ט מציע לכם אפשרויות רלוונטיות להמשך השיחה עם הצ'ט.
- הצ'ט זוכר את המודל או הפלגין ששוחחתם איתו בעבר וכאשר תפתחו צ'ט חדש הוא יפתח עם המודל או הפלאגין האחרון ששוחחתם.
- ניתן להעלות ל Code Interpreter קבצים מרוביםו לנתח על בסיסם נתונים או לייצר תובנות.
- חיבור ארוך יותר, כלומר המערכת לא תנתק אתכם כל שבועיים ותאלץ חיבור מחדש.
- ואחרון חביב קיצורי מקשים חדשים לעבודה מהירה יותר, כמו ⌘ (Ctrl) + Shift + ; כדי להעתיק את בלוק הטקסט האחרון  או ⌘ (Ctrl) + / כדי לראות את רשימה הקיצורים המלאה.

קישור לידיעה המקורית 

לא עוצרים במידע שכבר קיים במודל, OpenAI משחררים לרשת Crawler כהכנה למודל העתידי.

בוט סריקת האינטרנט החדש – GPTBOT מבית OPENAI התחיל לפני מספר ימים לסרוק אתרי אינטרנט ברשת הפתוחה. המטרה כנראה לאמן את המודל העתידי GPT-5. הבוט יאסוף נתונים ציבוריים, ימנע מתוכן רגיש, ויאפשר לבעלי אתרים לבטל את הסריקה באמצעות הגדרת שורת קוד באתר.

Image

קישור
 לידיעה המקורית
קישור לתעוד הרשמי של OpenAI 

סרטונים מבוססי ה AI כובשים את הרשת והופכים למציאותיים יותר משבוע לשבוע.

שבוע שעבר כבש את הרשת סרטון פרומו מבוסס AI לסרט דימיוני שלא קיים בשם Genesis, בהשראת הסרטון הקודם נוצר פרומו דימיוני נוסף שיצר קפיצת מדרגה נוספת באיכות, בשילוב קול, פרצופים של שחקנים אמיתיים ובאיכות העריכה.
שני הסרטונים נוצרו בטכנולוגיית AI תוך שימוש ב ChatGPT לתסריט והדמויות, תוכנת Midjourney ליצירת התמונות שבהמשך הונפשו עם Runway Gen-2, הפרצופים הוחלפו עם מודל Roop, הקול נוצר באמצעות ElevenLabs והעריכה בתוכנת CapCut.

Image

קישור
 לכתבה אודות הסרטון Genesis
קישור לסרטון Genesis בחשבון היוצר
קישור לסרטון החדש של היוצר MarkVisbeek

אמזון מציעה למוכרים כלי AI לכתיבת תיאורי מוצרים.

אמזון משיקה כלי בינה מלאכותית חדש אשר יסייע למוכרים בפלטפורמה שלה לכתוב תאורים עבור המוצרים שהם מוכרים, כך אישר דובר החברה, וציין את אחת הדוגמאות הראשונות לשילוב מודלי שפה גדולים בעסקי המסחר האלקטרוני שלה.

קישור לידיעה המקורית

שיתוף :