LOADING STUFF...
K a m e d i a

Loading Website

post01

השבוע שהיה בבינה המלאכותית היוצרת 12/01/2024

1. לאחר חודשיים של ציפייה, OpenAI משיקה באופן רשמי את חנות ה GPTs שלה.

במסגרת יום המפתחים הראשון של OpenAI ב 6 לנובמבר 2023 נחשפנו לראשונה למערכת יצירת הסוכנים של OpenAI שזכתה לשם GPT’s. הרעיון המרכזי היא יכולת שליטה טובה יותר בהגדרת ההנחיות לצ'ט כך שכל אחד יוכל ליצור לעצמו סוכן GPT אישי, פרסונלי, ממוקד משימה ומאומן על הדאטה האישי שיבחר כחלק מהנתונים עליהם יתבססו התשובות.

כבר במעמד ההשקה דווח שבעתיד צפויה להיפתח חנות GPTs, מעיין חנות "אפליקציות" בה תוכלו לרכוש מנוי ל GPTs שאנשים אחרים יצרו, או למכור את ה- GPT שאתם יצרתם. והנה השבוע הושקה באופן רשמי חנות ה GPT’s של OpenAI בה היא מקדמת את ה GPT’s הפופולאריים ביותר שנוצרו עד היום מתוך כ 3 מיליוןGPT’s  שנוצרו עד כה.

את תוכנית המוניטזציה המלאה וחלוקת הרווחים מפעילות ה GPT’s החברה עוד לא חשפה, וכרגע רק ידוע שהתוכנית אמורה להיות מושקת ברבעון הראשון של השנה בארה"ב תחילה ואחר כך בשאר העולם.

Image

לידיעה המקורית לחצו כאן

2. לצד ההשקה של חנות ה GPT’s, חברת OpenAI משיקה מסלול מיוחד לארגונים וצוותים קטנים.

התחרות על המגזר העסקי בתחום ה GenAI נמצאת בנקודת רתיחה. וחברת OpenAI לא מתכוונת לזנוח את הזירה העסקית למתחרות שלה. השבוע לצד השקת חנות ה GPT’s היא משיקה מסלול חדש לארגונים וצוותים, כאשר היא מכוונת בעיקר לשוק הארגונים הקטנים.

המסלול החדש בשם ChatGPT Teams  שעלותו 30$ לחודש, ממוצב בין המנוי למשתמשים פרטיים שעלותו 20$ לחודש לבין השירות לארגונים גדולים (ChatGPT Enterprise) שעל פי דיווחים שונים עולה כ 60$ בממוצע למשתמש בארגון.

המסלול החדש מציע מספר מאפיינים מוכרים בינהם גישה למודל GPT-4 עם חלון הקשר של 32K, גישה לכלים כמו DALL·E 3 עם Vision, גישה לאינטרנט, ניתוח נתונים מתקדם, מכסת הודעות גבוהות יותר, ופרטיות המותאמת לארגונים, כלומר המודל לא יאומן על הנתונים העסקיים או על שיחות הצ'ט של המשתמשים. כמו כן ניתן יהיה ליצור ולשתף GPT’s עם הצוות לצד סביבת הגדרות ואדמיניסטרציה למשתתפים בצוות/ארגון.

לידיעה המקורית לחצו כאן

3. הסטארטאפ Rabbit משיק תפיסה חדשה לבינה מלאכותית יוצרת עטופה בממשק משתמש חדשני.

הסטארטאפ Rabbit עושה כותרות בתערוכת CES עם מחשב קטן וחכם בשם Rabbit R1 המבוסס תפיסה חדשה לממשק בין האדם למכונה. מעבר לגאדג׳ט המגניב, מסתתרת תפיסה וטכנולוגיה מהפכנית. למעשה המודל AI של החברה נועד לשפר את ממשקי המשתמש – GUI בין האדם למכונה.

המודל החדש של הסטארטאפ נועד להרחיב את היכולות של מודלי שפה גדולים LLM’s שכיום מוגבלים ליכולת שלהם להשלים טקסט, קוד ולהבין הוראות. את הביצוע של ההוראות עצמם מודלים אלו מבצעים באמצעות ממשקים (API) למערכות חיצוניות שמבצעות את הפעולה שהועברה למודל השפה.

המודל של Rabbit שנקרא LAM - Large Action Model נוצר בכדי לא רק להשלים טקסט אלא בפועל לבצע פעולות בצורה ישירה מתוך מודל ה AI ולא חיצונית באמצעות ממשקים. למעשה מדובר בגישה חדשה לגמרי - המודל שמקבל הנחיה מפעיל UI בעצמו, ללא API מורכב שדורש פיתוח ידני, המודל מקבל פקודה ומבצע את הפעולות הנדרשות בעצמו. הפיתוח הזה מסקרן מאוד מכיון שהוא עשוי להגדיר מחדש את הנושא של חיבור LLM's לעולם האמיתי.

ה-R1 נראה כמו טמגוצ'י (למי שזוכר) מוגדל, מסך המגע שלו הוא בגודל 2.88 אינץ', יש לו מצלמה מסתובבת לצילום תמונות וסרטונים, וכפתור שעליו לוחצים כדי לנווט או לדבר עם העוזר המובנה במכשיר. יש לו זיכרון של 128 גיג'ה, ועל פי החברה, הסוללה שלו צריכה "להחזיק ליום שלם". המכשיר מכר בהזמנה המוקדמת 10,000 יחידות במחיר של 199 דולר.

Image

לסרטון החשיפה לחצו כאן

4. המודל 8X7B של חברת Mixtral ממשיך להוביל במבחני מודלי השפה בקוד פתוח (בפער ניכר).

הסטארטאפ הצרפתי Mixtral ממשיך לעשות כותרות ולצבור מעריצים. השבוע החברה פרסמה תאור מלא של הארכיטקטורה של מודל השפה שלה בקוד פתוח Mixtral 8x7B. לדברי החברה ולוח התוצאות לאיכות המענה של הצ'טבוטים השונים LMSYS המודל נמצא במקום ה 7 כשאת שלושת המקומות הראשונים תופסים הגרסאות השונות של GPT-4.

המודל של החברה מוביל בטבלה ומספק מענה טוב יותר מהמודלים המוכרים של מטה LLaMA 2 70B, גוגל Gemini Pro, ואנטרופיק Claude 2.1. המודל שכאמור זמין בקוד פתוח תומך במגוון שפות, יודע לכתוב קוד ויש לו פחות הזיות ותשובות מוטות.

לידיעה המקורית לחצו כאן
למחקר של Mixtral לחצו כאן

5. חברת Getty Images משיקה כלי נוסף ליצירת תמונות מוגנות זכויות יוצרים.

חברת Getty Images חשפה כלי חדש ליצירת תמונות מתוך טקסט, Generative AI by iStock, המופעל על ידי פלטפורמת Picasso של Nvidia. הכלי מיועד ליוצרים פרטיים ועסקיים. כומ שיתופי פעולה קודמים של Getty, היתרון של הפלטפורמה היא ההגנה מחשיפה לבעיות זכויות יוצרים. הכלי החדש מבוסס על ספריית התמונות והווידאו האותנטיים של iStock, והוא אומן באופן בלעדי על תוכן מוגן בזכויות יוצרים מספריות התוכן של Getty.

גרנט פרהול, מנהל המוצרים של iStock, מסביר שמטרת הכלי היא לספק אופציה קלה וזולה לשימוש ב-AI בתהליך יצירת התמונות תוך שמירה על הגנה משפטית. כלי ה-AI זמין גם דרך API לשילוב באפליקציות ומאפשר שינוי של תמונות קיימות באמצעות היכולות המובנות של המודל.

Image
לידיעה המקורית לחצו כאן

6. אמזון אלקסה מרחיבה את היכולות שלה באמצעות ממשקים למודלי בינה מלאכותית יוצרת חיצוניים.

חברת אמזון הציגה בתערוכת  CESתכונות חדשות לאלקסה באמצעות אינטגרציה למודלי בינה מלאכותית יוצרת חיצוניים כגון Character.AI, Volley, ו-Splash . הממשק עם פלטפורמת הסוכנים הפופולארית Character.AI מספקת לסוכני ה AI ממשק קול באמצעות אלקסה. כך משתמשי אלקסה יכולים לבצע שיחות עם דמויות סינטטיות שהוקמו על ידי משתמשים אחרים ב Character.AI. הממשק ל Volley משדרג את המשחק "20 שאלות" באמצעות קול ו AI, ו-Splash מאפשרת כתיבת שירים בשליטה קולית.

אלו לצד שיפורים במודל המובנה של Alexa כוללים אישיות עם מגוון רחב יותר של ידע, הבעת רגשות, וקול אנושי יותר. עם פריסה של למעלה מחצי מיליארד מכשירים, אמזון ממצבת את עצמה בצורה טובה יותר לבסס את השליטה שלה בשוק ה GenAI הצרכני.

Image

לידיעה המקורית לחצו כאן

7. שני כלים חדשים מבית MyHeritage עושים שימוש ב GenAI לחקר שושלת היוחסין המשפחתית.

חברת MyHeritage השיקה שני כלים חדשים מבוססי בינה מלאכותית: "AI Record Finder" ו-"AI Biographer". שני הכלים עושים שימוש במודלים של OpenAI לחיפוש והצגת מידע אודות ענף היוחסין המשפחתי.

ה AI Record Finder הוא צ'אטבוט המסייע בחיפוש רשומות היסטוריות במאגר נתונים של 20 מיליארד רשומות, ומתמקד במציאת מסמכים כגון רשומות אוכלוסין ותעודות נישואין. לאחר איתור הרשומות הAI Biographer מרכיב אוטומטית סיפורי חיים בסגנון ויקיפדיה מתוך המידע הנאסף, תוך שימוש בהקשר ההיסטורי.

כלים אלו, שמסתמכים על מודלי שפה של OpenAI, ומציעים חידוש בתחום חקר השושלת על ידי הפיכת התהליך ליותר שיחתי ואינטואיטיבי.

Image

לידיעה המקורית לחצו כאן

8. מודל חדש בשם Fairy מבית Meta מסייע ליצור וידאו מתמונות במהירות ועקביות גדולים יותר מקודמיו.

חברת מטא השיקה את ,"Fairy" מודל חדש לעיבוד וידאו המציג כיצד בינה מלאכותית יכולה להגדיל את החופש היצירתי בעריכת וידאו. המודל, שנוצר על ידי צוות ה GenAI של מטא, מתהדר במהירות ועקביות גבוהה יותר ממודלים קיימים. הוא מאפשר שינויים כמו החלפת דמויות או עצמים, סגנון ויזואלי ויצירת וידאו ארוך תוך שימוש בפקודות טקסט פשוטות. המודל מסוגל לייצר וידאו ברזולוציה של 512384X פיקסלים והוא מהיר פי 44 ממודלים קודמים.  

המודל מאפשר החלפת אובייקטים בתוך הוידאו מבלי לאבד את קצב הפריימים בוידאו או פגיעה באיכות הוידאו, כמו כן ניתן להחליף סגנונות על הוידאו כולו, וכמובן ליצור קטעי וידאו חדשים מטקסט או תמונה.

Image

לידיעה המקורית לחצו כאן

9. מהשבוע GPT-4 Turbo זמין בדרך Copilot של מיקרוסופט ללא עלות.

השבוע נחשף על ידי Paul Couvert, קול בולט בקהילת ה-AI, כי משתמשים מסוימים של Microsoft Copilot קיבלו גישה ל-GPT-4 Turbo ללא תוספת עלות. הגישה ל-GPT-4 Turbo בדרך כלל דורשת מנוי ChatGPT Plus בעלות של 20 דולר לחודש, אך כעת אותה פונקציונליות זמינה לכלל המשתמשים בחינם. חשוב לציין: GPT-4 Turbo היא גרסת בטא, ולכן היא אינה יציבה לחלוטין ועשויה להכיל טעויות. לפי OpenAI גרסה יציבה של המודל מתוכננת לשחרור בשבועות הקרובים.

Image

לידיעה המקורית לחצו כאן

10. חברת Nvidia משיקה צ'ט מקומי מבוסס טכנולוגיות RAG ו RTX.

חברת Nvidia הכריזה על אפליקציה חדשה בשם "Chat with RTX", המאפשרת למשתמשים להתאים אישית מודלי שפה (LLM) עם תוכן שלהם כגון מסמכים, הערות, סרטונים ונתונים אחרים. האפליקציה משתמשת בשיטות כגון Retrieval Augmented Generation (RAG), TensorRT-LLM, וטכנולוגיית RTX כדי לאפשר למשתמשים לשאול שאלות את הצ'אטבוט המותאם ולקבל תגובות הקשורות לתוכן במהירות ובצורה בטוחה.

היתרון של טכנולוגיה של Nvidia היא שניתן להריץ את הצ'טבוט באופן מקומי על מחשב Windows RTX או תחנת עבודה, מה שמספק הגנה טובה יותר על הנתונים אל מול צ'אטבוטים בענן. "Chat with RTX" תומך במגוון פורמטים של קבצים, כולל טקסט, PDF, doc/docx ו-XML וטעינת הקבצים מבוצעת בצורה פשוטה על ידי בחירת התיקיה המתאימה והאפליקציה טוענת את הקבצים למודל.

לידיעה המקורית לחצו כאן

שיתוף :