LOADING STUFF...
K a m e d i a

Loading Website

post01

השבוע שהיה בבינה המלאכותית היוצרת - 18/8/23


סגירת חוב משבוע שעבר, Stabily AI מצטרפת לשאר השחקנים ומשחחרת מודל שפה שנועד לסייע בכתיבת קוד.

חברת Stability AI השיקה שבוע שעבר את StableCode, מודל הבינה המלאכותית המוביל שלה לכתיבת קוד. כמו אצל שאר השחקניות מטרת המודל לסייע למפתחים מנוסים או למתחילים לשפר את תהליכי הפיתוח שלהם וכתיבת הקוד.

לטענת Stability AI המודל החדש משפר את יעילות כתיבת הקוד בצורה משמעותית. המודל אומן על מגוון שפות תכנות באמצעות סט הנתונים מ-stack-dataset (v1.2) של BigCode, הכולל שפות פופולריות כגון Python, Go, Java ועוד, ובהמשך עבר אימון נוסף על סט של 120,000 צמדי הוראות/תגובה בקוד בפורמט אלפקה כדי להתמודד עם אתגרי תכנות מורכבים.

Image

לידיעה המקורית לחצו כאן

חברת OpenAI רוכשת סטארטאפ קטן בשם Global Illumination והספקולציות אודות כניסתה של OpenAI לתחום הגיימינג מרקיעות שחקים.

השבוע חברת OpenAI הכריזה על רכישה של סטארטאפ קטן עם 11 עובדים שנוסד על ידי יזמים שבעבר עבדו בחטיבת ה AI של פייסבוק. החברה שנוסדה ב ספטמבר 2021 פיתחה משחק בשם Biomes, משחק קוד פתוח שמאשפשר לשחקנים לאסוף משאבים ולבנות באמצעותם מבנים במרחב. מזכיר לכם משהו? אכן Biomes מזכירה מאד גם במראה וגם באופי המשחק את Minecraft.

חברת OpenAI לא ענתה לשאלות הכתבים ומעבר לכך שהצוות של Global Illumination הולך לשתלב בפיתוח של מוצרי הליבה של OpenAI לא ידועים עוד פרטים. האם ChatGPT יהפוך גם למגרש משחקים? האם OpenAI נכנסת לתחום הגיימינג?

Image

לכתבה המקורית לחצו כאן 
למשחק לחצו כאן 
לכתבה נוספת בנושא לחצו כאן

חוקרים בחברת מטה פרסמו מחקר חדש עם מודל שפה בשם Humpback, מטרת המודל החדש לאפשר למודלי שפה גדולים בקוד פתוח להיצמד בצורה טובה יותר להנחיות של המשתמשים ולשפר את יכולם בצורה עצמאית ואיטרטיבית.

חוקרים בחברת מטה חשפו השבוע מחקר ומודל חדש בשם Humpback שפותח על בסיס מודל השפה Llama  של מטה. המחקר והמודל החדש נועדו לאפשר למודלי שפה גדולים להיצמד טוב יותר להנחיות המשתמשים תוך עקיפת הצורך בהערות אנושיות או שיפור המודל כך שהמודל היחד ידע לשפר את עצמו לדייק את המענה שלו בצורה אוטונומית.

באמצעות שיטה חדשה שזכתה לשם  -  Self-Alignment with Instruction Backtranslation – (תרגום חזרה של הוראה), חוקרי הבינה המלאכותית של Meta הצליחו לבנות מודל מבוסס לאמה המסוגל לזהות הנחיות איכותיות (שסופקו בסט הנתונים) ולא תוייגו בצורה ידנית. על ידי חיזוי איכותם ולאחר מכן ביצוע אימון עצמי רק לעל פי הנתונים וההוראות האיכותיות ביותר המודל הציג ביצועים טוביום יותר מהמדולים הקיימים כמו Claude, FalconLM, Guanaco ועוד.
זו עוד צעד במאמץ של מטה לייצר מודלים של שפה גדולה רגרסיבית שיכולים ללמוד ללא צורך בהתערבות אנושית.

לידיעה המקורית לחצו כאן
למחקר לחצו כאן
למידע נוסף בנושא לחצו כאן

נחשפים פרטים ראשונים על פרוייקט ה AI החדש של גוגל – Gemini או Generalized Multimodal Intelligence Network המודל החדש של גוגל שאמור להיות המתחרה המשמעותי ביותר של ChatGPT ואפילו לעקוף אותו.

זה לא סוד ש OpenAI תפסו את גוגל לא מוכנים כשהושק לראשונה ChatGPT, עך כך יעדיו מסיבות העיתונאים המגומגמות של גוגל, וההשקה המהירה של Bard שבנתיים לא מצליח לספק מענה ראוי K ChatGPT. אבל גוגל כמו גוגל אולי הפסידה בקרב אבל לא במלחמה.

בימים האחרונים נחשפים פרטים חדשים על פרויקט בשם Gemini, מודל שהוא כמו שאר המודלים הסיביים למעשה אוסף של מודלים שידעו לבצע פעולות במגוון תחומים על בסיס הנחיה של המשתמש. Gemini כפי שמתפרסם יהיה מסוגל לייצר תמונת, טקסט, וידאו וסאונד ואפילו לשלב בינהם כמענה למשימות מוגדרות של המשתמש.

בראש הפרויקט עומדים מומחים מ-Google Brain ו-DeepMind. והצפי הוא המודל החדש ישולב במוצרים של Google, כולל באפליקציות העסקיות. מקור מהפרויקט מדווח שסרגיי ברין, אחד המייסדים של Google, מעורב עמוק בפרויקט. כמו כן נראה שהמודל אומן על נתונים רבים בסט הכלים של גוגל כולל תמלילי YouTube, חיפוש, מסמכים ועוד, אך בגוגל מבהירים שהם זהירים לא להפר את זכויות היוצרים.

לידיעה המקורית לחצו כאן
לכתבה נוספת לחצו כאן
לעוד מידע לחצו כאן

חברת זום מעדכנת את מדיניות הפרטיות שלה ומסתמן שהיא רוצה לאמן מודלי AI עם נתוני השיחות שלנו.

בתחילת השבוע בחברת זום עדכנו את מדיניות הפרטיות של החברה מה שגרם לדאגה בקרב משתמשי האפליקציה. על פרסום של מדען נתונים בשם בראין ג'ונס, תנאי השירות של Zoom מאפשרים כעת אימון AI על ידי קול, פנים ותנודות פנים של המשתמשים מבלי לתת למשתמשים אפשרות לבחור שלא לאמן את המודל על הנתונים שלהם.

כתגובה הבהירו בחברה בפוסט שהם פרסמו שאין להם כוונה להשתמש בנתוני השמע, הוידאו או הצ'אט לאימון מודלי AI ללא הסכמת המשתמשים. עם זאת, מומחי פרטיות מזהירים כי ההסכם המעודכן של Zoom אינו מונע מהחברה להשתמש בנתונים אלו מה שגורם לבלבול בקרב משתמשים ודאגה לגבי הפרטיות של השיחות און-ליין בכלי החברה.

Image

לידיעה המקורית לחצו כאן
למידע נוסף לחצו כאן
לעוד פרטים לחצו כאן 

עכשיו זה רישמי - גרטנר מיקמה את טכנולוגיות ה GenAI בשיא ההייפ בגרף הייפ הטכנולוגיות שלה, כמו שכולנו יודעים מכאן מגיעה הצניחה הכואבת וההתפכחות לקראת תחילת העובדה על היישומים האמיתיים.

במחצית הראשונה של 2023, סטארט-אפים בתחומי ה GenAI צברו השקעות של 14.1 מיליארד דולר, גידול מדהים של למעלה מ כפול 5 בהשוואה לסך כל ההשקעות ב  2022. בעוד שמשקיעים רבים מאמינים שההייפ סביב הטכנולוגיה מופרז, גרטנר אכן ממשקמת אותה בשיא ההייפ שלה ב-2023.

אבל, וזה אבל חשוב. בניגוד לטכנולוגיות קודמות קצב האימוץ הצרכני של טכנולוגיות ה GenAI לא דומה לשום דבר שנראה בעבר. הרבה יותר משתמשים והרבה יותר כלים עושים שימוש נרחב בטכנולוגי זו מכיוון שהממשק הרבה יותר פשוט ואינטואיטיבי. בנוסף eMarketer  צופה כי אימוץ בינה מלאכותית יצירתית יגדל ל-77.8 מיליון משתמשים בשנים הקרובות, מה שיכפיל את שיעורי האימוץ של סמארטפונים, טאבלטים וטכנולוגיות נלוות נוספות.

Image

לידיעה המקורית לחצו כאן
לפרסום של גרטנר לחצו כאן

הקרב בין הניו-יורק טיימס ל OpenAI מתחמם. לאחר שלפני כמה חודשים בניו-יורק טיימס שינו את המדיניות שלהם כך שלא ניתן יהיה לסרוק את התוכן שלהם לצורך אימון מודלי AI עכשיו הם שוקלים לתבוע את OpenAI, מה שעשוי לעצב מחדש את תעשיית הבינה המלאכותית.

החשש העיקרי של הניו-יורק טיימס ברור, והוא ש-ChatGPT עשוי להתחרות בתוכן המיוצר על ידי NYT. החשש הזה גובר כתוצאה מהבוט החדש של OpenAI הפיצו רק שבוע שעבר ומטרתו לסרוק אתי אינטרנט לצורך אימון ושיפור המודל, בנוסף חיפושים המופעלים על ידי בינה מלאכותית בפלטפורמות כמו Bing וגוגל מספקות תגובות ישירות בתוך הצ'ט במקום לקשר לתוכן של המוציא לאור, וכתוצאה מכך התנועה מופחתת לאתרים המקוריים.

למרות ששני החברות היו במשא ומתן על רישוי, הם הגיעו למבוי סתום, ועכשיו NYT שוקלים צעדים משפטיים.

גורמים משפטיים מערכים שניצחון משפטי ל-NYT יכול ליצור תקדים, ולחייב את תעשיית הבינה המלאכותית להעריך מחדש את מקורות הנתונים שלה מה שעלול להגביל את השימוש במודלים אלו ולעכב את התקדמות הטכנולוגיה באופן משמעותי.

לידיעה המקורית לחצו כאן

בהמשך ישיר לידיעה הקודמת הניסוי של גוגל עם Search Generative Experience (SGE) מתרחב למשתמשים נוספים לצד יכולות חדשות שנועדו לשפר את החוויה של המשתמש.

מנגנון החיפוש מבוסס ה AI של גוגל (SGE) ממשיך להתרחב. העדכון האחרון מציג הסברים וסיכומים לאתרי אינטרנט שנוצרו על ידי מודל הבינה המלאכותית, סיכומים אלו כוללים דגש לתחביר את הטקסט באתר, הדגת קטי קוד, הסברים למינוחים מקצועיים ועוד.

השיפור במודל מאפשר לשלב תמונות מתוך אתר האינטרנט לצד הסברים למינוחים מקצועיים שמוצגים באתר. זהו שינוי משמעותי מהמודל הקיים של גוגל, היא כבר לא מציגה סיכום קצרצר שנלקח מהאתר לצד הפניה לתוכן המקורי אלא מייצרת סיכום והבהרות לתוכן באתר כך שהגולש לא תמיד צריך להגיע בסוף החיפוש לאתר המקורי.

במודל החדש עדיין לא נותן מענה לאתרים שיש להם חומת תשלום, אבל גוגל נמצאת במשא מתן עם אתרים אלו כך שהיא תוכל להציג גם סיכום לתוכן זה.

Image

לכתבה המקורית לחצו כאן

האם מודל ה AI של Snapchat פיתח מודעות ויכולות לבצע פעולות בעצמו? אם תשאלו את המשתמשי האפליקציה זה אכן המצב.

משתמשי Snapchat התחרפנו במהלך היומיים האחרונים, לאחר שחלקם פרסמו בטוויטר שהצ'אטבוט של סנאפצ'ט מפרסם באקראי סיפורים בשמם, ואינו מגיב להודעות. למרבה המזל, המודל של Snap לא פיתח מחשב עצמאית (עדיין) ובסנאפ אישרו שהבעיה הייתה כתוצאה מתקלה טכנית אשר לטענת החברה טופלה במהירות.

Image

לכתבה המקורית לחצו כאן 
למידע נוסף לחצו כאן 

אחד התחומים המתפתחים במהירות סביב טכנולוגיית ה GenIAI הוא תוכן גולשים במשחקי דיגיטל, הדוגמא הבאה של חברת GenieLabs ממחישה עד כמה זה הופך לכיף כאשר משלבים GenAI ב Minecraft.

מי שמכיר את מיינקראפט יודע שהכיף הגדול היא ביצירתיות האין סופית שהמשחק מאפשר. אבל למרות היכולות האין סופיות (כמעט) לשלב חומרים וליצור איתם חפצים שונים שאחר כך יהפכו לאבני בניין של הסביבה במשחק. השחקנים עדיין מוגבלים לסט החומרים המוגדר מראש ב Minecraft.

עכשיו גם מגבלה זו נפרצה בעזרת המוד של GenieLabs, כפי שתוכלו לראות בסרטון בקישור המצורף, שחקני Minecraft יכולים ליצור עכשיו אבני בניין כראות עינהם והכל באמצעות הנחיה טקסטואלית כפי שאנו מכירים אותה מ ChatPGT. כפי שאתם מבינים זה פותח פוטנציאל בלתי מוגבל לחומרים ונכסים חדשים ב Minecraft.

לכל חובבי הז'אנר - קישור לסרטון

שיתוף :