LOADING STUFF...
K a m e d i a

Loading Website

post01

השבוע שהיה בבינה המלאכותית היוצרת - 25/8/23


נתחיל בפסיקה שהסעירה בתחילת השבוע את הרשת בכלל ואת יוצרי ה AI בפרט, וקבעה בתחילת השבוע כי לא ניתן לקחת בעלות ולרשום זכויות יוצרים על יצירות אמנות שנוצרו על ידי בינה מלאכותית.


השופטת שפסקה נגד ד"ר תאלר כתבה בהחלטתה כי מעולם לא הוענקו זכויות יוצרים לעבודה שלא הייתה בה יד מכוונת אנושית, והוסיפה כי החלק האנושי ביצירה היא דרישת יסוד לצורך זכויות יוצרים. היא הביאה תימוכין מהמקרה המפורסם של "סלפי הקוף", מקרה משנת 2011 בו קוף צילם את עצמו באמצעות מצלמה שהוצבה על חצובה ביער באינדונזיה. בזמנו בית המשפט נאלץ להכריע בשאלה למי שייכות זכויות היוצרים לצילום, לקוף או לבעל המצלמה. באותו מקרה ולאחר הליך משפטי ארוך קבע בית משפט לערעורים בארה"ב כי זכויות יוצרים מוענקות אך ורק לבני אדם. 

למרות זאת ציינה השופטת כי היא מודעת לעובדה שאנו נכנסים לתקופה יצירות רבות יהיו משולבות בבינה מלאכותית יוצרת, ואז כמות המאמץ האנושי שתושקע ביצירה תשפיע על החלטת זכויות היוצרים בה.

Image
"כניסה עדכנית לגן עדן" - היצירה שבמוקד המאבק המשפטי של סטיבן תאלר.

לידיעה המקורית לחצו כאן


השבוע חברת Stability-AI שחררה עדכון גרסה לממשק יצירת התמונות StableSwarmUI.

פרויקט הקוד הפתוח StableSwarmUI הוא ממשק אינטרנט מודולרי ליצירת תמונות מבוססות בינה מלאכותית יוצרת באמצעות Stable Diffusion. ממשק זה בדומה לממשקי משתמש אחרים כמו ComfyUI, או automic1111 נועדו לאפשר למשתמשי קצה להתקין סביבה פשוטה בה הם יכולים לייצר במחשב המקומי תמונות עם תמיכה בהתקנה של מודלים ותוספים שונים. 

Image

לספריית הפרוייקט ב GitHub לחצו כאן

באיחור אופנתי Midjourney מוסיפים את פיצ'ר שמאפשר לשנות חלקים בתמונה, Inpainting כפי שהוא נקרא אצל המתחרים.

השבוע באיחור של כמה חודשים סוף סוף הגיע הפיצ'ר שכולם המתינו לו, היכולת לשנות אזורים מסויימים בתמונה באמצעות הנחיה טקסטואלית. אפשרות זו שקיימת כבר זמן רב ב Stable Diffusion ו Dall-E של Open AI. אפשרות זו Vary (Region) מופיעה לאחר הגדלת התמונה לצד פונקציות הרמיקס הקיימות "VaryStrong" ו-"Vary Subtle". באמצעות סימון אזור מסויים בתמונה ניתן להגדיר בתוספת הנחיה טקטואלית מה נדרש לשנות בתמונה.

Image

להוראות השימוש לחצו כאן

טכנולוגיה ישירות מסט הצילומים של מסע בין כוכבים. מטה (פייסבוק) משחררת מודל (או למעשה אוסף מודלים) עוצמתיים שמשמשים כמתרגם אוניברסלי לזיהוי והמרה של טקסט לקול, קול לטקסט וכל זאת תוך תרגום למגוון רחב של שפות שונות.

חברת מטה חשפה השבוע את המודל SeamlessM4T מודל תרגום אוטומטי רב-לשוני שתומך במגוון רחב של שפות. הפרסום של מטה אודות המודל נפתח בהצהרה "היום, אנו מקרבים את העולם עם מודל זיהוי ותרגום חדשני". המודל המודולארי מסייע לאנשים מרקעים לשוניים שונים לתקשר ללא מאמץ.

Image

המודל תומך בפורמטים הבאים (S2ST) תרגום מדיבור לדיבור, (S2TT) תרגום מדיבור לטקסט, (T2ST) תרגום מטקסט לדיבור, (T2TT) תרגום מטקסט לטקסט, וזיהוי דיבור אוטומטי. מגוון השפות רחב מאד והוא תומך בקלט דיבור של 101 שפות, קלט ופלט של 96 שפות בפורמט טקסטואלי, ופלט, כלומר המרת טקסט לדיבור ב 35 שפות.

מדובר בטכנולוגיה שעשויה לשנות לחלוטין את צורת התקשורת הגלובלית בין בני אדם, אך כרגע למרות שהיא שוחררה במודל קוד פתוח רישיון השימוש הוא למחקר בלבד ולא לשימוש מסחרי.

לידיעה בבלוג של מטה לחצו כאן
לקוד המקור לחצו כאן 
לקישור למאמר לחצו כאן

חברת OpenAI משחררת עדכון ל API של החברה עם יכולת לבצע "כוונון עדין" למודל GPT-3.5 Turbo באמצעות נתונים שלכם או של הארגון.

היכולת לבצע Fine Tuning או כוונון עדין למודלי שפה גדולים חיוני לעבודה עם נתונים ארגוניים ולכן העדכון ל API של GPT-3.5 Turbo כל כך חשוב. במקביל החברה הודיעה שבסתיו הקרוב הם גם ישחררו את היכולת לבצע כוונון עדין למודלGPT-4.

כוונון עדין או Fine Tuning מאפשר להזין נתונים אישיים או ארגוניים למודל GPT-3.5 Turbo במטרה לשפר את היכולות שלו עבור משימות ארגוניות ספציפיות. השימושיים המרכזיים כוללים יכולת לשפור את השליטה (היגוי) בתוצאות שהמודל מפיק בהתאם להנחיה שהוא מקבל, הקפדה על עקביות גבוהה יותר בפלט שהמודל מייצר והתאמה אישית של הטון והסגנון של הטקסט שהמודל מייצר. כוונון עדין מאפשר גם הקטנה משמעותית (עד 90%) באורך ההנחיה שהמודל מקבל ובכך להפחית את העלויות של זמן העיבוד.

לידיעה המקורית לחצו כאן
להוראות היישום לחצו כאן

מחקר חדש של IBM חושף ש 1.4 מיליארד עובדים יצטרכו לעבור הכשרות וללמוד מיומנויות חדשות בשלוש שנים הקרובות כתוצאה מהופעתה של הבינה המלאכותית היוצרת.

כולנו שמענו את זה אלף פעמים: בינה מלאכותית לא תחליף אותך, אדם המשתמש בבינה מלאכותית יעשה זאת. אך האם זה באמת נכון? נראה שמנהלים ברחבי העולם חושבים כך. על פי סקר חדש של IBM שנערך בקרב 3,000 מנהלים, 87% מהמנהלים צופים שהבינה היוצרת תגדיל את כמות התפקידים בארגון במקום להחליף אותם.

Image

עם זאת, המנהלים בסקר העריכו כי 40% מכוח העבודה שלהם (כלומר כ-1.4 מיליארד עובדים מתוך 3.4 מיליארד מכוח העבודה העולמי) יצטרכו ללמוד מיומנויות חדשות ב 3 שנים הבאות כדי להסתגל לשינויים שהבינה המלאכותית תייצר בעסק שלהם.

לידיעה המקורית לחצו כאן
לדוח עצמו לחצו כאן

צוות של אנשי גוגל לשעבר משיקים מודל יצירת תמונות חדש ומציגים תוצאות מרשימות ביותר, ויש גם טוויסט בעלילה, ששאר המתחרות עוד לא פיצחו בצורה טובה – המודל משלב טקסטים בצורה מרהיבה בתמונות, הכירו את Ideogram.

עוד מחולל תמונות אתם שואלים ובצדק?
האם אין לנו מספיק בין Midjourney, Dall-E 2 של OpenAI ו- Stable Diffusion  ובכן, מסתבר שיש עוד כמה טריקים שלא פוצחו עד הסוף. הכירו אתIdeogram הכולל צוות של בוגרי ברקלי, אוניברסיטת קרנגי מלון, אוניברסיטת טורונטו וגוגל בריין.

החבורה הזו פתרה סוף סוף בעיה שהטרידה את רוב מחוללי התמונות הפופולריים עד כה, וזו היכולת לייצר טקסט אמין בתוך התמונה, כגון כיתוב על שלטים ולוגו של חברה.

Image

הסטארט-אפ מטורונטו השיק השבוע את הפלטפורמה שלו עם מימון של 22.3 מיליון דולר קנדי וממשק משתמש מבוסס דפדפן שכרגע נראה מאד בסיסי אבל מפיק תוצאות מרהיבות במיוחד. האם נמצא סוף סוף האיום על מיד'גרני יקירנו ?

לאתר הפלטפורמה לחצו כאן

הסטארטאפ הישראלי AI21 Labs נכנס לנעליים הגדולות של OpenAI ומשיק כלי חדש לזיהוי טקסטים שנוצרו על ידי בינה מלאכותית יוצרת.

לפני כחודש הודיעה OpenAI כי הכלי שפיתחה לזיהוי טקסטים מבוססי בינה מלאכותית יוצרת נסגר מכיוון שאחוזי הזיהוי שלו צנחו בצורה משמעותית. מי שנכנס לנעליים הגדולות של OpenAI הוא הסטארטאפ הישראלי AI21 Labs. החברה השיקה כלי חדש לזיהוי טקסטים שיוצרו על ידי כלי ה AI שונים.

לפי דברי החברה הכלי החדש משתמש בשילוב של מודלים בכדי לסמן איזה חלק של הטקסט שהוא קיבל נוצר על ידי AI. בנוסף, הכלי מתחבר ל-Wordtune, ובכך מאפשר למשתמש לשכתב את החלקים שסומנו ככתובים על ידי AI.

Image

מבדיקות פנימיות שערכו בחברה הם מצאו שהכלי הגיע למעל 99% דיוק בזיהוי, ובניגוד לכלים אחרים הוא יכול לזהות שילוב של טקסט שנוצר על ידי AI ואחר שנכתב על ידי בני אדם ולסמן רק את החלקים שנוצרו על ידי ה AI.

לידיעה המקורית לחצו כאן
לכלי הבדיקה לחצו כאן

נראה שכל שבוע מופיע מודל חדש לכתיבת קוד. השבוע תורה של מטה (פייסבוק) להכריז על מודל השפה שלה לכתיבת קוד - Code Llama.

מטא שחררו השבוע מודל אשר אומן במיוחד לכתיבת קוד. המודל מבוסס על המודל שפה גדולה של מטה - LLaMA 2 והוא כולל חצי טריליון טוקנים נוספים של קטעי קוד. המודל מגיע בכמה גרסאות שונות: גרסה בסיסית Code LLaMA לצורכי תכנות בסיסיים ומאומנת על חצי טריליון טוקנים. גרסת פייתון Code LLaMA Python אשר כוללת 100 מיליארד טוקנים נוספים המכילים קטעי קוד בפייתון. וגרסת הוראות אשר אומנה במיוחד בכדי לייצר מהנחיות בשפה טבעית "מיני תוכנות קוד" או "מיני אפליקציות" שנועדו לבצע פעולות ספיצפיות.

למודל גם אורך חלון ארוך במיוחד של 100K טוקנים מה שמאפשר שילוב קטעי קוד ארוכים יותר וקבלת פתרונות מלאים יותר.

Image

להכרזה הרשמית של מטה לחצו כאן
למודל עצמו ב GitHub לחצו כאן
למחקר עצמו לחצו כאן

ב Youtube הכריזו השבוע על שותפות עם תעשיית המוזיקה לפיתוח בינה מלאכותית אחראית.

צוות הניהול בגוגל שאחראים על YouTube מקווים באמצעות היוזמה להוביל יצירתיות עתידית מבוססת בינה מלאכותית יוצרת תוך שיתוף פעולה עם גורמים מסחריים ועצמאיים בתעשיית המוזיקה. המטרה היא כמובן לייצר מודלי מוזיקה חדשים אך כאלו שגם יגנו על אמנים. שיתוף פעולה זה יוצא לדרך בשיתוף יוניברסל מיוזיק גרופ, שכולל כוכבים כמו אניטה, ריאן טדר מוואן ריפבליק ועיזבונו של פרנק סינטרה.

ההכרזה כוללת שלושה עקרונות מנחים:
עיקרון 1: הבינה המלאכותית נמצאת כאן והכוונה לאמץ אותה באחריות יחד עם שותפי המוזיקה של YouTube.
עיקרון 2: בינה מלאכותית פותחת עידן לביטוי יצירתי, אבל היא חייבת לכלול את ההגנות המתאימות לצד פתיחת הזדמנויות לשותפים מוזיקליים חדשים שמחליטים להשתתף.
עיקרון 3: בנינו ב Youtube מערך שלם לבניית אמון ומשיניות בטוחה לתעשיית התוכן המוזיקלי והוידאו. עכשיו אנו מרחיבים אותם כדי לעמוד באתגרים שמציגה טכנולוגיית ה AI.

להכרזה המקורית לחצו כאן

שיתוף :